Als ik ergens de Grazia zag liggen bladerde ik altijd gelijk naar één van de laatste pagina’s van het blad. Helemaal achterin bij een van de laatste pagina’s was namelijk het eetdagboek van een bekende Nederlander te vinden. Ik leer graag iemand kennen via zijn of haar eetpatroon, fascinerend vind ik dat!
In deze rubriek heb ik zelf vijf food vragen bedacht om aan bekende en onbekende Nederlander te stellen, om zo meer te weten te komen over hun dagelijkse voedingspatroon. Niet een maandag tot zondag dagboekje, maar 5 heerlijke random food vragen over een van mijn favoriete bezigheden, namelijk eten.
Vandaag trapt new Mommy, drs. Kelly Weekers deze rubriek af.
Kelly weekers is founder van het leukste online gezondheidsplatvorm van Nederland! GZNDenzo is één online gezondheidsplatform met tips en tricks van èchte experts voor een gezond en gelukkig leven. Nieuwsgierig? klik dan even hier!
Deze drukke mama runt ook een praktijk waar ze als life coach en psycholoog kinderen, jong volwassenen en volwassenen helpt. Kelly verschijnt regelmatig op tv en in bladen. Ook is ze de verloofde van muziekproducent John Ewbank en new mommy van Scottie en Anne Marie.
Waar ontbijt je het liefst mee?
Een groente/fruitshake, dat doe ik al paar jaar standaard in de ochtend zodat ik meteen heel wat vitamines binnen heb. Banaan, mango, blauwe besjes, avocado, wortel en goji met een beetje rijstemelk in de blender en klaar is Kees! Lekker met een paar cranberry’s ‘on top’!
Hoe vaak sta je in de keuken?
Ik denk wel zo’n 5 x per week, de andere dagen halen we af of gaan we ergens eten. Ik vind het leuk om te koken, maar maak simpele dingen hoor, dat vind ik, en mijn man gelukkig ook, het lekkerst. Een stukje vis, een pasta, een rijstgerecht, dat soort dingen. Simpel en lekker!
Wat staat er altijd in je keukenkastje/koelkast?
Appelmoes. Blijkbaar ben ik nooit volwassen geworden, er zijn nog steeds te veel gerechten waarbij ik dit lekker vind en ik kan er echt van balen als ik het dan niet in huis heb.
Ik vind het leuk om te koken, maar maak simpele dingen hoor, dat vind ik, en mijn man gelukkig ook, het lekkerst.
Wat maak je het liefst klaar?
Mijn tonijnquinoa salade, omdat die binnen no-time klaar is en super lekker en gezond is! Kommetje quinoa mixen met verse pesto, stukjes komkommer, paprika, rode ui, avocado en wat rucola. Daarop uitgelekte tonijn en dan een klein handje cashewnoten eroverheen. Jammie!
Kelly, heb je nog een ultieme kook of eet tip?
Een goede koffiemachine met verse bonen. Ik ben een koffieliefhebber en dat is wat mij betreft een must-have. Die 2 a 3 kopjes per dag moeten top zijn! Helaas moet je dan ook mijn man hebben, want hij maakt ècht de lekkerste cappuccino. En die krijg ik ook nog elke ochtend geserveerd in bed, beter wordt het niet!
tonijnquinoa salade
Print ThisIngrediënten
- 100 gram quinoa
- Potje groene pesto
- Halve komkommer
- Groene paprika
- Avocado
- Blikje tonijn
- Halve rode ui
- Olijfolie
- Peper&Zout
- Topping:
- Cashewnoten
- Rucola
- Kappertjes
Bereiding
- Maak de quinoa volgens de verpakking klaar.
- Snijd de komkommer, halve paprika, avocado, en rode ui fijn.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Mix de quinoa met de komkommer, paprika, avocado, tonijn, rode ui met 1 eetlepel pesto.
- Voeg vervolgens wat olijfolie en peper&zout toe aan de salade.
- Snijd een halve paprika in reepjes, en bak deze een aantal minuten in de pan met een theelepel sojasaus. Serveer deze ook op de salade.
- Maak de salade helemaal af door er wat cashewnoten, rucola, kappertjes aan toe te voegen.