Rode Linzensoep
Print ThisIngrediënten
- 175 gram rode linzen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chili vlokken of chilipoeder
- verse koriander
- verse peterselie
- 1 ui
- 4 grote knoflooktenen
- 70 gram tomatenpuree
- 500 ml groentebouillon
- peper en zout
- tools: staafmixer
Bereiding
-
Snijd de ui en knoflooktenen fijn.
-
Verhit in een hapjespan een eetlepel kokosolie en bak hierin de ui, knoflook en de tomatenpuree.
-
Voeg de paprika en de chilipoeder toe en roer dit goed door.
-
Spoel de rode linzen af en voeg deze ook toe.
-
Voeg nu ook de groentebouillon toe.
-
Kook dit in 30 minuten gaar op een laag vuur.
-
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
-
Garneer met een handje verse peterselie en koriander.
-
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Eet smakelijk!
Notitie
Extra lekker met Turks brood